Istarska pivovara - proizvodni pogon

ČETIRI DESETLJEĆA PROIZVODNJE PIVA

Kolijevka vrhunskih proizvoda uvijek je vezana uz jednako sjajno podneblje. Istra je već godinama sinonim za superiorne gastronomske doživljaje i regija iz koje potječe niz delicija vrhunske kvalitete.

Istarska pivovara nastoji ovu lijepu sliku Istre prenijeti i zadržati u pivarstvu – proizvodnjom popularnog tekućeg zlata, tradicionalnim metodama ali u visoko kontroliranim uvjetima suvremene tvornice 21. stoljeća.

Povijest industrijske proizvodnje piva seže u 1977. godinu, a nakon dugog puta rasta, transformacija i velikih tehnoloških ulaganja, danas je Istarska pivivara vodeća industrija piva u zapadnom dijelu Hrvatske, spremni za proizvodnju velikog kapaciteta i više različitih vrsta i brendova piva.

U posljednjih nekoliko godina proizvodnja Istarske pivovare narasla je na preko 12 milijuna litara godišnje, dok je naš puni kapacitet spreman za godišnju proizvodnju čak 30 milijuna litara piva.

Nije pogrešno reći da pivo danas rade gotovo svi i da u njegovoj proizvodnji više nema tajni.

U Istarskoj pivovari otvoreno govorimo o našim sirovinama i procesu proizvodnje našeg piva.

SIROVINE

Za kuhanje svih vrsta piva koristimo isključivo hrvatski slad, te izvorsku vodu s izvorišta Sv. Ivan na obronku planine Ćićarije, a – ovisno o pivu – do čak četiri sorte hmelja.

FERMENTACIJA

U proizvodnji piva, desetak je dana potrebno da se završi proces glavne fermentacije, nakon čega nastupa izrazito bitna sekundarna fermentacija u trajanju od 30 dana, kada se mlado pivo pretvara u svima poznato tekuće zlato. Ovdje posebno dolazi do izražaja sve suvremenija tehnologija koju koristimo, kao i stručno znanje naših djelatnika.

FILTRACIJA

Konstantno investiramo u nove tehnologije i postrojenja, ali i nova znanja o proizvodnji savršenog piva, kako bi vi, naši vjerni kupci, mogli uživati u sve boljim i profinjenijim okusima ovog možda i najpopularnijeg pića na svijetu. Nova postrojenja, poput onoga za pripremu vode ili za filtraciju, otvorila su mogućnosti pivovare da ispuni želje i potrebe vas kao naših kupaca, nudeći više različitih vrsta piva s različitim udjelima alkohola.

Naša vizija razvoja usmjerena je na ulaganja koja su u skladu s očuvanjem okoliša i investicije u moderne tehnologije, kojima ćemo osigurati i kontinuirano ulagati u kvalitetu naših proizvoda

PUNIONA BOCA

Nakon što je pivo prošlo kroz sve procese svog nastanka, od sirovine do tekućine spremne za konzumaciju, punimo ga u nekoliko proizvodnih pogona. Našim konzumentima možemo jedini u Hrvatskoj ponuditi punjenje piva u staklene bočice od 0,2 litre nepovratne ambalaže, a standardne volumene od 0,33 i 0,5 litara punimo u isključivo povratnu ambalažu, što je – između ostalog – još jedan u nizu koraka zalaganja pivovare za očuvanjem okoliša.

BAČVARIJA

Pivo je osjetljiva namirnica, zato je briga o besprijekornoj čistoći ambalaže na najvišoj razini naših prioriteta, kako kod staklene ambalaže tako i kod bačvi za točeno pivo. Ugostiteljima namijenjene standardne bačve pune se u volumene od 25, 30 i 50 litara, a u punom kapacitetu dvije proizvodne linije pune čak 100 bačava po satu.

PET PUNIONICA

Posljednje veliko investicijsko ulaganje je punionica PET ambalaže velikog kapaciteta, s kojom se Istarska pivovara svrstala u lidere proizvodnje u čitavoj regiji, punjenjem brojnih brandova pive za niz trgovačkih lanaca.

Naša misija je zadovoljavanje potreba naših vjernih i budućih potrošača

KONTROLA KVALITETE

Paralelno s radom suvremenog postrojenja, naše je pivo pod budnim okom stručnog tima koji se brine o kontroli, čistoći i kvaliteti naših proizvoda, prije nego napuste prostor proizvodnje.
Upravljanje kvalitetom kao i kontinuirano ulaganje u ljude i proizvodne pogone rezultirali su posjedovanjem nekoliko važnih certifikata kvalitete.

CERTIFIKATI

  • ISO 9 001 (2002.)
  • HACCP (2006.)
  • ISO 14 001 (2010.)
  • International Food Standard (2014.)
  • Znak Hrvatske kvalitete (2015.)

KONTAKT

Istarska pivovara d.o.o.

Sv. Ivan - Dol 6

52420 Buzet

Tel: +385 52 662000

Fax: +385 52 662652

info@istarska-pivovara.hr

12 + 15 =

OSNOVNI PODACI

Registracija: Trgovački sud u Rijeci - Stalna služba u Pazinu

Godina osnivanja: 2008.

Registracijski broj: 080681957

OIB: 34031012034

Djelatnost: 11.05 Proizvodnja piva (NKD 2007)

Porijeklo kapitala: 100% domaći kapital

DIREKTOR: Davor Doko